EKL:n liittokokous 3.-4.11.2021

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n XXI (21.) varsinainen liittokokous on avattu 9.6.2021 klo 12.00, minkä jälkeen kokous on keskeytetty ja päätetty jatkaa 3.–4.11.2021 Turun Messukeskuksessa.

Joka neljäs vuosi kokoontuva liittokokous on EKL:n ylin päättävä elin, jossa äänivaltaa käyttävät jäsenyhdistysten valitsemat edustajat. Kokous muun muassa:
- valitsee liitolle puheenjohtajan, hallituksen sekä valtuuston
- päättää sääntöihin tehtävistä muutoksista
- käsittelee liittokokoukselle tehdyt aloitteet ja hallituksen niihin antamat lausunnot
- käsittelee liiton toimintaohjelman seuraavalle liittokokouskaudelle.

Äänioikeus liittokokouksessa

Liittokokouksessa on äänioikeus niiden jäsenten (yhdistysten) edustajilla, jotka on hyväksytty liiton jäseniksi ennen edellisen kalenterivuoden loppua, ja jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa siihen saakka. Jokainen liiton jäsen (yhdistys) on oikeutettu lähettämään liittokokoukseen yhden äänivaltaisen edustajan 31.12.2020 olleen jäsenmääränsä jokaista alkavaa 300 lukua kohden, kuitenkin enintään 10 edustajaa. Yhdistys valitsee liittokokousedustajansa kevätkokouksessa.

Kokouskutsu ja kokousmateriaali

Yhdistykset saavat jatkokokouksen kokouskutsun viimeistään kuusi (6) viikkoa ennen marraskuun 2021 alkua. Tässä yhteydessä toimitetaan myös kokouksessa käsittelyssä olevat säännöt.

Liiton sääntöjen 14 §:n 3 momentin mukaan ”Liittokokousesitykset ja niistä annetut lausunnot painetaan tai monistetaan ja toimitetaan jäsenille esitysvihkona niin monena kappaleena kuin yhdistys saa edustajia liittokokoukseen viimeistään kuusi (6) viikkoa ennen sen kalenterikuukauden alkua, jolloin liittokokous pidetään”. Esitysvihot on postitettu yhdistyksiin 16.4. Yhdistyksille, piireille ja yhteisöjäsenille on kokousedustajien lisäksi lähetetty yksi järjestökappale.

Majoitukset

Liittokokousedustajien majoituksen varaa ja maksaa lähettävä yhdistys. Liitto on tehnyt kokoukseen osallistuville alustavat kiintiövaraukset seuraaviin hotellihin Turussa:
- Original Sokos Hotel Wiklund
- Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
- Radisson Blu Marina Palace Hotel

Majoitusvaraukset hotelleihin tulee tehdä viimeistään 3.9.2021. Varaustunnus: EKL2021

Lisätietoa hinnoista ja varausehdoista

Aikataulua

Keskiviikkona 3.11.
klo 9-13:00 Saapuminen ja ilmoittautuminen
klo 11:00-14:00 Lounas
klo 14:00 Liittokokouksen avaus
noin klo 17:30 Ensimmäinen kokouspäivä päättyy

Torstaina 4.11.
klo 6:00 alk. Aamiaiset hotelleilla ja huoneiden luovutus
klo 9:00 Liittokokous jatkuu
klo 11:30-14:00 Lounas
Liittokokous pyritään päättämään lounaaseen.

Kuljetukset

Liittokokouspäivien aamuisin järjestetään hotelleilta yhteiskuljetukset Messukeskukseen ja keskiviikkona 3.11. kokouspäivän jälkeen yhteiskuljetukset Messukeskukselta hotelleille. Torstaina 4.11.2021 kokouksen päättymisen jälkeen yhteiskuljetukset asemille. Kuljeusaikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Turun keskustasta Messukeskukselle pääsee myös bussilla nro 100. Aikataulu löytyy täältä

Ruokailut liittokokouksessa

Kokousedustajille tarjotaan molempina päivinä lounas. Iltapäiväkahvit omakustanteisesti Messukeskuksen kahviosta. Seuraajille mahdollisuus maksulliseen ruokailuun.

Oheisohjelmaa

- Varsinais-Suomen piirin järjestämä illanvietto keskiviikkona
- Uusien kunniajäsenten kahvitilaisuus ja ohjelma keskiviikkona klo 15:30 alk.
- EKL:n ja yhteistyökumppaneiden esittelypisteet molempina päivinä