Liittokokous 2021 Turussa

Iloisia kohtaamisia ja hyvää keskustelua tulevaisuuteen katsovassa Turun liittokokouksessa

Joka neljäs vuosi kokoontuva liittokokous on EKL:n ylin päättävä elin, jossa äänivaltaa käyttävät jäsenyhdistysten valitsemat edustajat. Kertaalleen epidemiarajoitusten vuoksi siirretty EKL:n 21. liittokokous kokoontui 3.–4. marraskuuta 2021 Turun messukeskuksessa.

Eläkkeensaaja-lehti 4/2021 23.9.2021:

"- Turku valittiin liittokokouksen pitopaikaksi jo parisen vuotta sitten. Meillä EKL:n Varsinais-Suomen piirissä uutinen otettiin vastaan positiivisella mielenkiinnolla. Saimme täten isäntäpiirinä hoidettavaksemme tietyt käytännön vastuut ja järjestelyt, kertoi EKL:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Veikko Ruohonen."

EKL:n hallituksen jäsenet 2021–2025 ja heidän yhteystietonsa
EKL:n valtuuston jäsenet 2021–2025 ja heidän yhteystietonsa
EKL:n johdon valokuvia median käyttöön

Turun messukeskus

Pohjanmaan porukka oli iloisella ja rennolla tuulella heti aamusta, vaikka he olivat joutuneet lähtemää reissuun jo puoli seitsemältä aamulla.
– Viireltä minoon jo noussut!
Kuvassa vasemmalta: Heikki Järviluoma (Kauhajoen Eläkkeensaajat, vpj), Tuula Mäkelä (Jalasjärven Eläkkeensaajat, pj), Pirkko Hakoneva (Kauhajoen Eläkkeensaajat, pj) ja Sinikka Harjunpää (Kurikan Eläkkeensaajat, pj).

Ilse Leppäranta (Raision Eläkkeensaajat, sihteeri) toimi aulassa oppaana. Myyntipisteellä on villasukkiamyymässä Simo Rantanen (Yläneen Eläkkeensaajat, sihteeri).

Mirja Kulo (Ikinuoret Eläkkeensaajat, sihteeri) oli valmistanut myyntiin käätyjä ja kynttilätuikkuja. Led-kynttilät hän oli verhonnut kukkasiksi rautalangan ja sukkahousuneuloksen avulla. Näin värikkäitä sukkahousuja löytää harvemmin Suomesta. Mirja ja ystävät ovatkin oppineet kulkemaan ulkomailla silmä tarkkana ja ostamaan sieltä harvinaisempia värejä varastoon.

Näki heti, että nämä miehet ovat kokouskonkareita. Sipoon kunnassa tilakoordinaattorina toimiva Juha ”Jussi” Huotari (Sipoon Eläkkeensaajat, pj, kuva yllä) ja Matti J. Koski (Sipoon Eläkkeensaajat, hallituksen jäsen, alla oleva kuva) tutustuivat kiireettä kokousaineistoihin vaikka lounaan tuoksut kantautuivat jo houkuttelevina neniin.

Pirkanmaan edustajat olivat ensimmäisten joukossa, kun salissa alkoi ryhmittyminen piireille nimetyille paikoille. Vasemmalta: Tuula Gröhn (Pirkanmaan piiri, hallituksen jäsen; Tampereen seudun eläkkeensaajat TaSe, pj), Leena Paananen (Pirkanmaan piiri, sihteeri; Viialan Eläkkeensaajat, varasihteeri) ja oikealla Tarja Käpylä (Pirkanmaan piiri, pj, Mansen Eläkkeensaajat, pj).

Hetki aikaa rentoutua ennen kokouksen alkua. Vasemmalla liittokokousuntuvikko Erkki Jokela (Nummelan Eläkkeensaajat, hallituksen jäsen) ja oikealla konkari Seppo Kurki (Uudenmaan piiri, hallituksen jäsen; Nummelan Eläkkeensaajat, vpj).

Hyvähenkinen liittokokous on enää alkamista vaille. Meidän Simo ja Timo, oiva johtokaksikkomme valmiina kokouksen kiemuroihin. Vielä he eivät tiedä, että äänitekniikka ei joka kohdassa salia toimi. Taakse ja sivuille kuului hyvin, mutta edessä keskellä oli huono kuuluvuusalue. Vasemmalla siis EKL:n toiminnanjohtaja Timo Kokko ja oikealla EKL:n puheenjohtaja, kunnallisneuvos Simo Paassilta.

Uudet ja väistyvät luottamustoimien haltijat kukitettiin. Tässä on vaikuttamistyön kokemusta ja osaamista varmasti miljoonia työtunteja. Suuret kiitokset väistyville ja onnea uusiin tehtäviin valituille!

Tässä ei ole tangoprinssi, hänet näimme vasta iltajuhlassa. Kukitettuna on kunnallisneuvos Simo Paassilta, joka jatkaa liiton puheenjohtajana jatkaa seuraavankin nelivuotiskauden.

Kunniapuheenjohtajat Hilkka Häkkilä (2002–11) ja Matti Hellsten (2011–17) vierellään liiton nykyinen puheenjohtaja Simo Paassilta.

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola toi liittokokoukseen Turun kaupungin tervehdyksen.

Liiton valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Lohjan vanhusneuvoston puheenjohtaja Mirja Janérus Uudenmaan piiristä.

Varsinais-Suomen piirin järjestämää, yhteistä iltajuhlaa vietettiin Turun VPK:n uusrenesanssityylisessä palatsissa. Ilta alkoi musiikilla ja upeilla ohjelmanumeroilla ja jatkui ruokailulla. Loppuillasta pääsimme tanssimaan.

Saimme nauttia Eija-Irmeli Lahden monologiesityksestä (kuva yllä) ja Turun Föripolskaajien tanssiesityksistä (alla oleva kuva).

Illan tanssimusiikista vastasi Duo Antti Hakola solistinaan upeaääninen tangoprinssi Raimo Junnikkala.

Kuvat: Anneli Velho