Kansainvälinen toiminta

Eläkkeensaajien Keskusliitto on vuodesta 1972 ollut jäsenenä Eläkkeensaajien Pohjoismaisessa Yhteistyötoimikunnassa, jonka jäsenjärjestöjen yhteinen henkilöjäsenmäärä on runsaat 800 000. Lisäksi olemme NSK:n kautta mukana AGE Platform Europen toiminnassa.

Yhteistoimikunnassa on jäsenjärjestöjä Suomen lisäksi Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Islannista ja Färsaarilta. EKL:n edustajina yhteistyötoimikunnan hallituksessa ovat järjestöjohtaja Petra Toivonen sekä EKL:n ruotsinkielisen piirin puheenjohtaja Marianne Laxén.

Eläkeläisjärjestöjen pohjoismaisen yhteistyötoimikunnan (NSK) hallitus kokoontuu vuoden 2020 aikana kaksi kertaa. Toisen kokouksen yhteydessä järjestetään seminaari ajankohtaisaiheesta. Hallituksen kokoukset ja seminaari järjestetään vuorovuosina eri jäsenmaissa.

EKL kuuluu NSK:n kautta AGE Platform Europeen, jonka tehtävänä on vaikuttaa, ottaa kantaa ja pitää esillä ikääntyneiden elämään liittyviä kysymyksiä Euroopassa. AGE Platform Europen asiantuntijoina toimivat liitosta Marianne Laxén ja Markku Jääskeläinen.