Tietoa meistä

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, jonka tarkoituksena on jäsentensä valtakunnallisena keskusjärjestönä toimia eläkkeensaajien edunvalvojana sosiaalisen ja taloudellisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi.

Mikä Eläkkeensaajien Keskusliitto?

EKL luo edellytyksiä jäsentemme sosiaaliseen kanssakäymiseen, kannustamme itsensä jatkuvaan kehittämiseen kautta koko elämänkaaren sekä tarjoamme mahdollisuuksia monimuotoiseen kulttuuri- ja harrastustoimintaan.

EKL:n toimet tähtäävät mm. eläkeläisköyhyyden ja ikäsyrjinnän vähentämiseen sekä ikäihmisten keskuudessa lisääntyneen yksinäisyyden torjumiseen. Olemme aina heikoimman puolella.

Liitto tuottaa osaamisresursseja yhdistyksilleen ja yhdistykset tuottavat palveluja jäsenilleen. Tavoitteena on edunvalvonnan lisäksi tarjota mielekkäät toimintaraamit 15 piirille ja 285 alueelliselle yhdistykselle ympäri maata niin, että eläkeikäiset voivat nauttia täysipainoisesti työelämän jälkeisistä vuosistaan, elää elämänsä parasta aikaa. Täyttä elämää - hyvässä seurassa.

Eläkkeensaajien Keskusliiton jäsenyhdistysten paikallistoiminnasta löytää oman yhteisön, jossa voi harrastaa, kohdata uusia ystäviä, oppia uutta ja osallistua. Aktiivisessa porukassa pääsee myös vaikuttamaan omaan ja toisten ikäihmisten hyvinvointiin arjessa.

Osallistumalla EKL-toimintaan pääsee tekemään omasta kunnastaan ja Suomesta ystävällisemmän paikan ikäihmisten elää.

Miksi liittyä EKL:n jäsenyhdistyksen jäseneksi

Yhdessä olemme enemmän!

Yhdessä kokeminen on turvallista. Jäsenyys EKL-yhdistyksessä tarjoaa yhdessäoloa, vertaistukea, uusia ystäviä, juttuhetkiä ja hyvää mieltä – kaikkea tätä ja vain muutamalla kymmenellä sentillä per viikko.

Voit osallistua muun muassa liikunta- ja porinakerhoihin, mielenkiintoisille luennoille ja erilaisiin tapahtumiin tai juhliin. Matkustella kotimaassa ja ulkomailla, mennä teatteri-, konsertti- ja muihin tapahtumiin.

Kilpailemisesta kiinnostuneille löytyy mahdollisuuksia oman yhdistyksen, piirin ja liiton kilpailutoiminnoissa esimerkiksi onginnassa, keilailussa, bocciassa, golfissa ja karaokessa. Ja paljon muuta!

Yhdistyksesi ja liiton toimintoihin ja kursseille osallistumalla saat uutta virtaa, opit uusia taitoja tai päivität esimerkiksi digiosaamistasi. Jos jonkin harrasteryhmän vetäminen kiinnostaa, kursseilta löydät työkaluja siihenkin.

Yhdistyksistä löydät lisätietoja täältä.