Liikunnan haastekampanja

EKL:n vuosittain järjestettävän liikunnan haastekampanjan tavoitteena on innostaa ja kannustaa liiton jäseniä liikkumaan ja huolehtimaan kunnostaan. Liikkuminen on tärkeää kaikenikäisenä, mutta ikääntyessä sen merkitys kasvaa entisestään. Säännöllinen liikunta ylläpitää toimintakykyä ja edistää itsenäistä selviytymistä arjessa mahdollisimman pitkään. Se ennaltaehkäisee monia sairauksia ja toimintavajavuuksia. Lisäksi liikunta parantaa elämänlaatua ja piristää mieltä haasteellisinakin aikoina.

Liikunnan haastekampanja tulee taas!

Vuosittainen liikunnan haastekampanja käynnistyy jälleen 1.3.2023. Kampanjan kesto on kaksi kuukautta ja se päättyy 30.4.2023.

Haastekampanjassa mitellään sekä yhdistysten että piirien välisissä sarjoissa. Se yhdistys ja piiri, jotka keräävät eniten liikuntasuorituksia suhteessa jäsenmääräänsä voittavat sarjansa. Useat yhdistykset huomioivat osaltaan eniten suorituksia keränneitä jäseniä ja monet piirit puolestaan huomioivat kampanjassa ansioituneita yhdistyksiä.

Eläkeläiset ry mukaan haastekampanjaan

Tänä vuonna kampanja saa uudenlaista potkua, kun yhdistysten välinen mittelö järjestetään yhteistyössä Eläkeläiset ry:n kanssa. Molempien järjestöjen yhdistykset keräävät itsenäisesti omat suorituksensa, mutta tuloslaskennassa huomioidaan kaikkien yhdistysten tulokset. Kampanjan kolme parasta yhdistystä ja paras piiri palkitaan!

Yhdessä liikkuminen lisää iloa ja yhteenkuuluvuutta

Kampanja on loistava tilaisuus lisätä yhteisöllistä liikkumista yhdistyksessä. Lähtölaukauksena kampanjaan voidaan järjestää jonkinlainen liikunnallinen yhteistapahtuma ja kampanjan aikana yhdistykset voivat organisoida erilaisia kimppalenkkejä ja muuta yhdessä harrastettavaa liikuntaa. Tutustumiset porukalla erilaisiin, uusiinkin lajeihin ja yhteiset liikuntapäivät pitävät yllä jäsenten liikkumisinnokkuutta ja tuovat liikuntaan monipuolisuutta. Kampanjan päätteeksi kerätään tulokset ja iloitaan yhdessä saavutuksista ja hyvästä olosta.

Liikuntasuoritukset

Kampanjassa kerätään ja merkitään päivittäisiä liikuntasuorituksia. Suorituksiksi kelpaavat kaikki sykettä nostattavat, kuntoa kohottavat tai ylläpitävät liikuntamuodot. Yhden suorituksen kesto on vähintään 30 minuuttia ja liikuntasuorituksia hyväksytään vain yksi päivässä. Näin ollen yksittäisen jäsenen suoritusten maksimäärä kampanjan ajalta voi olla 61.

Suoritusten ilmoittaminen

Päivittäisen liikuntasuorituksen voi jokainen jäsen merkitä oheiseen liikuntakorttiin. Suoritusten määrä ilmoitetaan oman yhdistyksen liikuntavastaavalle heti kampanjan päättyessä.

Liikuntakortti A4

Liikuntakortti 2 x A5 (leikattava)

Yhdistykset ilmoittavat omalle piirilleen (sen antaman aikarajan puitteissa) montako jäsentä osallistui kampanjaan ja liikuntasuoritusten yhteismäärän. Piirit puolestaan koostavat oman tuloksensa yhdistysten antamien tietojen perusteella ja ilmoittavat ne liittoon.