Eläkkeensaaja, liiton jäsenlehti

Liiton jäsenlehti on nimeltään Eläkkeensaaja. Se ilmestyy kolmesti keväällä ja kolmesti syksyllä, keskimäärin 40-sivuisena ja tabloidikokoisena. Lisätietoja vasemmalla olevissa valikoissa.

Eläkkeensaaja-lehti kertoo liiton toimenpiteiden ja tapahtumien lisäksi ajankohtaisista eläkepoliittisista asioista, eläkkeensaajan arkea koskevista muista teemoista sekä jäsenkentän tapahtumista. Myös asiantuntija- ja erilaiset henkilöhaastattelut kuuluvat jäsenkyselyjen mukaan lehden luetuimpaan sisältöön. Viimeisin lehden lukijakysely toteutettiin loppuvuodesta 2020.

Klikkaa tästä suoraan LUKIJAPROFIILIIN.

Kulttuurisisältöä lehdessä ovat mm. kirjallisuuspalsta Leena-Maijan kirjastossa, teatteriesityksiä esittelevä Teatterikärpäsenä katossa -palsta. Myös tietokirjoja ja tuoreita elokuvia esitellään aika ajoin.

Lehdestä on lisäksi luettavissa liiton yhteistyökuvioista, kursseista, kilpailuista ja projekteista.

Lehti julkaisee myös jäsenistön kirjoituksia. Kukin EKL-piiri esittelee omien alueellisten EKL-yhdistystensä toimintaa kerran vuodessa omalla sivullaan. Lehdestä löytyy myös Ystäväpalsta, jossa voi etsiä itselleen lenkki- tai kirjeenvaihtokaveria.

Lehti on jäsenetu.

Tutustu tästä linkistä jo ilmestyneihin lehden numeroihin.

FAKTAA

Eläkkeensaaja-lehti on lukijoiden arvostama. Sen sisältö vastaa keskivertolukijan tarpeita, joita on mitattu mm. lukijatutkimuksin. Liiton 2020 tekemässä lukijatutkimuksessa lehti sai arvosanan 5,9 asteikolla 1–7. Lukijat kokivat lehden välittävän hyvin tietoa eläkkeensaajan arkea koskevista teemoista: eläkeasioista, sosiaali- ja tarveysturvasta sekä muista edunvalvonta-asioista. Haluttujen juttujen kärkeen nimettiin myös henkilö- ja asiantuntijahaastattelut. Liiton kurssitoiminta, ikääntyneen hyvinvointi- ja terveysasiat kiinnostavat, samoin kulttuurijutut ja tietotekniikkaan liittyvät asiat ja uutiset.

Lisäksi lukijoiden mielipiteitä kiinnostavimmasta jutusta kerätään numerokohtaisesti.

Eläkkeensaaja-lehden painosmäärä on keskimäärin + - 42 000 kpl/numero. Talouksissa usein yhtä lehteä lukee kaksi henkilöä.

Eläkkeensaaja-lehti on myös luettavissa useimpien kuntien ja kaupunginkirjastojen lukusaleissa. Eläkkeensaaja-lehti on Aikakausmedia ry:n jäsen vuodesta 2015.

Toimitukselliset aineistot: Enable JavaScript to view.