Uusi eläkkeensaajalaulu

Uusi Eläkkeensaajalaulu on kilpailu, jonka tarkoituksena on tarjota uusille eläkkeensaajasukupolville samaistumisen ja yhteenkuulumisen kokemuksia laulun keinoin. Kilpailu on valtakunnallinen. Kilpailu kannustaa tekijöitä kirjoittamaan ja säveltämään rohkeasti ja luovasti eläkkeensaajan elämästä.

Lehdistötiedote 19.12.2023

Kilpailun säännöt

Tämän päivän eläkkeensaaja on eilisen nuorisoa. Musiikki yhdistää ja on ikäluokkakokemus. Nuoruuden musiikki kulkee mukana koko ihmisen elämän punaisena lankana tarjoten ikimuistoisia hetkiä niin silloin ennen kuin tänäkin päivänä.

Uuden Eläkkeensaajalaulun haasteena on kuvata tämän päivän eläkkeensaajasukupolven kokemusta eläköitymisestä. Laulun tulee herättää innostusta yhteiseen toimintaan, harrastamiseen tai vaikka vaikuttamiseen eläkkeensaajana. Laulu saa yllättää, riemastuttaa ja erityisesti kutkuttaa lauluhermoja.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Suomen Työväen Musiikkiliiton toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holma, musiikkituottaja ja musiikin sekakäyttäjä Timo ”Tipi” Tuovinen, kisällilaulujen taitaja Markku J. Jääskeläinen ja Eläkkeensaajien Keskusliiton järjestöjohtaja Petra Toivonen.

Uusi Eläkkeensaajalaulu -kilpailun palkintosumma on yhteensä 3000 €. Tuomaristo päättää summan jakamisesta. Tuomaristo voi myöntää myös erityismainintoja. Voittajakappaleesta tehdään video, joka julkaistaan kilpailun jälkeen Eläkkeensaajien kotisivuilla ja sosiaalisen media kanavissa.

Kilpailuaika päättyy 1.4.2024. Kaiken materiaalin tulee olla perillä määräaikaan mennessä.