Paas poiketen

Paas poiketen -toiminta elvyttää vanhaa kyläilykulttuuria. Toiminnan tavoitteena on vähentää ikääntyvien kokemaa yksinäisyyttä ja vahvistaa osallisuuden tunnetta vapaaehtoisvoimin.

Tarkoituksena on, että vapaaehtoiset ottavat yhteyttä yksinäisiin ikäihmisiin ja tarjoavat heille mahdollisuutta yhdessäoloon ja kohdatuksi tulemiseen. Helpointa on aloittaa omista läheisistä ja tutuista.
Elinvoimaa tukee yhdistyksiä, jos nämä haluavat käynnistää laajemman vierailuyhteistyön omalla paikkakunnallaan verkostojensa kanssa.

Koulutus

Paas poiketen -koulutuksesta vapaaehtoiset saavat tietoa, taitoa ja ideoita ikääntyvien kohtaamiseen ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.
Seuraava koulutus 13.-15.9.2023 Rajaniemen lomakeskus Virrat.
Ilmoittaudu koulutukseen

Katso muut Elinvoimaa-koulutukset

Ensimmäinen Luotsi-ohjausryhmä Paas poiketen -vapaaehtoisille aloitti

Luotsi-ohjaus Paas poiketen -vapaaehtoisille on vapaaehtoisten työnohjausta, jossa on mahdollisuus jakaa omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan muiden vapaaehtoisten kanssa. Ohjauksen tavoitteena on tukea vapaaehtoista omassa roolissaan ja antaa innostusta ja rohkaisua toimia tehtävässä. Ryhmä on suljettu ja ohjauksessa on lupa kertoa luottamuksellisesti niin omista onnistumisista kuin hankalistakin asioista ja oppia yhdessä uutta.
Uusia Luotsiryhmiä perustetaan tarpeen mukaan.
Lue lisää.

Materiaalit

Maksuttomia Paas poiketen -materiaaleja ja muita Elinvoimaa -materiaaleja voi hyödyntää ikääntyvien kohtaamisessa.
Vinkkejä vierailulle - Paas poiketen -koulutuksessa kerättyjä ideoita.

Tehdään toiminta näkyväksi

Keräämme tietoa toiminnan laajuudesta ja vaikutuksista ja siksi toivomme. että käyt tallentamassa vierailukerrat.

Tallenna vierailukerrat linkin takaa löytyvälle lomakkeelle.

Vaihtoehtoisesti tulosta vierailulomake, johon voit ensin kerätä vierailukerrat ja raportoida ne kerralla. TAI voit skannata ja lähettää lomakkeen sähköpostitse TAI lähetä lomake postitse. (Ohjeet lomakkeessa)
Tässä kaksi mallia, miten lomaketta voi käyttää: Esimerkki 1 (Samalle lomakkeelle koottu vierailut henkilöiden A, B ja C luokse.) ja Esimerkki 2 (Yhdelle lomakkeelle koottu vierailut vain yhden henkilön A luona.)