Hyvän mielen kulttuurikerho®

Hyvän mielen kulttuurikerho® on mielen hyvinvointia vahvistavaa toimintaa, joka kannustaa ikääntyneitä osallistumaan. Hyödynnä halutessasi Hyvän mielen kulttuurikerhojen® sisältöjä ja toimintaperiaatteita muussakin kerho- ja ryhmätoiminnassa.

Mielekästä tekemistä

Mielen hyvinvointia vahvistaa osallistuminen itselleen mielekkääseen tekemiseen, jossa saa käyttää omaa osaamistaan ja kykyjään, kokeilla ja oppia uusia asioita ja ennen kaikkea nauttia toisten ihmisten mukavasta seurasta. Hyvän mielen kulttuurikerhoon® ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Kaikki kerholaiset osallistuvat toiminnan sisällön suunnittelemiseen, ja toteuttamisessa voidaan hyödyntää kerholaisten omaa monipuolista kokemusta ja osaamista. Tuttujen ja itselle oudompienkin asioiden äärellä syntyy rikasta keskustelua ja jokainen voi kertoa aiheeseen liittyviä kokemuksia ja muisteluitaan. Yhdessä opitaan myös uutta.

Mielen hyvinvoinnin vahvistaminen voi olla yksi itsenäinen teema, mutta koko kerhon toiminta tukee parhaimmillaan ikääntyneiden mielen hyvinvointia ilman, että sitä tarvitsee erikseen tuoda esille tai "opettaa".


"Kulttuuria on kaikki, mikä voidaan siirtää jälkipolville"

Kulttuuri on paljon muutakin kuin taidenäyttelyt, teatterit ja konsertit. Elämme keskellä kulttuuria ja lähes minkä tahansa toiminnan voi kytkeä kulttuurin alle. Siksi ei kannata rajoittaa itseään liikaa, vaan kutsua ihmiset koolle yhdessä suunnittelemaan ja toteuttamaan monipuolisesti yhteistä tekemistä.

Hyvän mielen kulttuurikerhon® toiminta-ajatuksena on tutustua yhdessä monenlaisiin asioihin. Tärkeää on, että toiminta on avointa, edullista ja mukaansa houkuttelevaa ja sitä voi toteuttaa monella eri tavalla. Näin huomioidaan osallistujien erilaiset kiinnostuksen kohteet ja voimavarat.


Toiminnan tueksi

Menetelmistä julkaistu Hyvän mielen kulttuurikerho -käsikirja tukee kerhon suunnittelua ja käytännön toteuttamista erilaisissa toimintaympäristöissä.

Ideoita toimintaan - koottu HMKK-ohjaajakoulutuksessa 12.-14.4.2023

Eläkkeensaajien hyvän mielen vuosi A2-kokoinen juliste

Tiedota toiminnasta: Tulostettava esite, jonka voit ladata omalle koneellesi ja täydentää siihen seuraavan tapaamisen tiedot ja oman yhdistyksen yhteystiedot.


Anna palautetta Elinvoimaa-toiminnalle