Elinvoimaa tässä hetkessä

Maaliskuu maata näyttää

Kevät on täällä taas. Siihen, kuten mihin tahansa elämänalueeseen löytyy vanhan kansan sanontoja. Niihin on kätketty paljon perinnetietoa ja viisautta, jota on suullisesti kerrottu eteenpäin uusille sukupolville. Monet sananlaskut ennustavat säätä ja kertovat luonnon kiertokulusta ”Kuu kiurusta kesään…” ja ”Kevät keikkuen tulevi…”

Yllättävän monet näistä sanonnoista pätevät tässäkin ajassa. Aina ei tule edes ajatelleeksi, mitä jollakin tokaisulla tarkoitetaan, mutta kun pysähtyy ajattelemaan, niin sieltä se ainakin totuuden siemen paljastuu. Kaikki sananlaskut eivät sellaisenaan kyllä palvele mielen hyvinvointia, jos ”itku pitkästä ilosta” hillitsee ilonpitoa ja onni on syytä piilottaa eikä ”kuuseen kannata kurkotella” isojen unelmien perässä ”katajaan kapsahtamisen” pelossa.

Sanonnoilla voi olla iso merkitys elämän ohjenuorana ja ne voivat auttaa vaikeissa tilanteissa itseä tai niistä voi löytää lohduttavan viestin toiselle. Kannattaa viljellä omaa hyvinvointia tukevia sanontoja. Mitä sellaisia sinulle tulee mieleen?

.

Lue uusin Elinvoimaa-uutiskirje tästä.