Kevään 2024 kurssit

Tällä sivulla ovat kevään 2024 kurssiemme lyhyet esittelyt, kurssikohtaiset hintatiedot sekä ilmoittautumislinkit. Pääkaupunkiseudun kurssit järjestetään Käpylän työväentalossa ja TSL-Opintokeskuksessa, yöpymisen sisältävät kurssit muualla Suomessa.


Voit ilmoittautua kullekin kurssille kurssikuvauksen alla olevan linkin kautta tai: Enable JavaScript to view. / 050 436 3449

Kotisivut yhdistysavaimella peruskurssi 26.-27.2.

Kurssi on tarkoitettu niille, jotka ovat käyttäneet Yhdistysavainta vähän tai ei ollenkaan. Osallistujalta kuitenkin odotetaan tietokoneen käytön perustaitojen hallintaa. Kurssilla opiskellaan Yhdistysavain-järjestelmän tärkeimmät sivuston sisältöön ja päivitykseen liittyvät perustoiminnot. Kurssin aikana mm. tarkistetaan, mikä nykyisellä kotisivuilla toimii ja mitä siellä voisi olla korjattavaa. Kurssin keskeisimpinä sisältöinä ovat sivulle kirjautuminen, sivujen hallintanäkymä, työkalut, sivuston rakenne, sivujen lisääminen ja poistaminen, sisällön lisääminen ja muokkaaminen, teksti ja kuvat, linkit, kuvagalleria sekä lomakkeet ja tiedostot. Kurssi järjestetään TSL-Opintokeskuksessa Helsingin Hakaniemessä.

Kurssin hinta on 100 € (ei sisällä yöpymistä).

Ilmoittaudu kurssille tästä


Senioritanssikurssi 11.-12.3.

Senioritanssikurssi on tarkoitettu kaikille senioritanssista kiinnostuneille sekä senioritanssin ensiaskeleet jo aloittaneille. Kurssille voi tulla vain tanssimaan tai hakemaan virikkeitä yhdistysten liikuntatuokioiden ohjaamiseen. Tanssi edistää yksittäisen ihmisen terveyttä sekä elävöittää yhdistysten kerhotoimintaa ja ihmisten ystävyyssuhteita ja yhteisöllisyyttä. Sillä on myös todettu olevan positiivisia aivoterveydellisiä vaikutuksia mm. muistisairauksien ehkäisyssä. Kouluttajana toimii tanssinopettaja Aune Koskela. Kurssi järjestetään Aito-keskuksessa Tampereen Aitolahdessa (noin 25 km Tampereen keskustasta). Tämä kurssi toteutetaan yhteistyössä Eläkeläiset ry:n kanssa.

Kurssin hinta on 150 € (sisältää yhden yöpymisen). 1 h huonelisä on 19 €.

Ilmoittaudu kurssille tästä


Taiji tutuksi - Taijin esittelykurssi 21.3.

Mitä Taiji on ja mitä ovat sen terveysvaikutukset? Miten Taijita harrastetaan ja miten sen voisi ottaa mukaan oman yhdistyksen toimintaan? Näitä kysymyksiä käydään läpi tällä yhden päivän mittaisella esittelykurssilla. Mukana on luonnollisesti myös lajiesittelyä ja Taiji-liikesarjojen kokeilua. Kurssi järjestetään Käpylän työväentalossa Helsingissä.

Kurssin hinta on 50 € (ei sisällä yöpymistä).

Ilmoittaudu kurssille tästä


Yhdistysten tarjoiluvastaavien opintopäivät 3.-5.4.

Tämän kurssin järjestäjänä toimii Eläkeläiset ry

Opintopäivät on tarkoitettu yhdistysten kahvi- ja muiden tilaisuuksien tarjoiluista vastaaville ihmisille. Koulutus sisältää tietoja ikääntyneiden ravitsemuksesta, elintarvikkeiden käsittelystä sekä ideoita uusiksi tarjoiluvaihtoehdoiksi. Kurssilla on mahdollisuus suorittaa hygieniapassikoe. Koe on vapaaehtoinen ja siihen annetaan kurssilla lyhyt valmennus. Kurssi alkaa aloituspäivänä kello 15 ja päättyy lopetuspäivänä kello 11.30. Opintopäivät järjestetään Kylpylä-hotelli Rauhalahdessa Kuopiossa. Kurssin hinta on 185 €. Lisätiedot ja ilmoittautumiset tässä linkissä


Matka-, liikunta- ja opintovastaavien toimihenkilökurssi 22.-23.4.

Tämä kurssi antaa osaamista ja varmuutta EKL-yhdistysten matka-, liikunta- ja opintovastaaville. Kurssilla käydään läpi järjestötoiminnan perusteita sekä toimihenkilöiden rooleja ja tehtäviä omissa yhdistyksissään. Kullekin toimihenkilöryhmälle on varattu myös omaa aikaa intensiiviseen opiskeluun sekä tehtäväkohtaiseen kokemusten ja ajatusten vaihtoon. Kurssi järjestetään Kiipulan kuntoutus- ja koulutuskeskuksessa Turengissa.

Kurssin hinta on 150 € (sisältää yhden yöpymisen). 1 h huonelisä on 28 €.

Ilmoittaudu kurssille tästä


Boccian tuomarikurssi 6.-7.5.

Boccian tuomarikurssi EKL-yhdistysten bocciakerhoille ja -ryhmille. Kurssi järjestetään Käpylän työväentalossa Helsingissä.

Kurssin hinta on 100 € (ei sisällä yöpymistä).

Ilmoittaudu kurssille tästä (ilmoittautumislinkki avataan pian)


Kuorokurssi 20.-21.5.

Kuorokurssilla opimme kuorossa laulamista alkaen äänenavauksesta sekä laulu- ja hengitystekniikoiden harjoittelusta ja edeten kuorolaulujen yhteiseen tulkintaan sekä teksteistä ja musiikista nousevien tulkintamahdollisuuksien toteuttamiseen. Tämän kurssin painotuksena on kuoron ohjaaminen, mutta se sopii hyvin myös kuorossa laulavalle. Kurssilla mennään eteen päin siinä määrin verkkaiseen tahtiin, että se sopii hyvin niin aloittelijalle kuin myös kuorotoiminnassa jo pidemmän aikaa mukana olleelle. Kurssin kouluttajana toimii useita EKL:n kuorokursseja vetänyt Johanna Järvinen. Kurssi järjestetään Kiipulan kuntoutus- ja koulutuskeskuksessa Turengissa.

Kurssin hinta on 150 € (sisältää yhden yöpymisen). 1 h huonelisä on 28 €.

Ilmoittaudu kurssille tästä (ilmoittautumislinkki avataan pian)


Ulkoliikunta yhdistyksen ryhmätoimintana (toukokuu)

Ulkoliikunnan positiiviset terveysvaikutukset on todettu monissa eri selvityksissä ja tutkimuksissa. Lisäksi se on hyvin edullista toimintaa. Tällä kurssilla katsomme esimerkkien keinoin, mitä kaikkea yhdistykselle sopivaa ulkoliikuntaa on tarjolla ja miten sitä voisi lisätä. Tämä kaksipäiväinen kurssi on suunniteltu toukokuulle. Kysy lisää: Enable JavaScript to view. tai 050 436 3449.