Ansiomerkkisääntö ja hakulomakkeet

Liiton hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää eläkkeensaajayhdistyksen toiminnassa ansioitu­neelle jäsenelle. Hopeisen ansiomerkin myöntää piirin hallitus yhdistyksen kirjallisesta esityksestä.

Liiton kultainen ansiomerkki voidaan myöntää jäsenelle, jolle on jo aikaisemmin myönnetty liiton hopeinen ansiomerkki ja joka on toiminut erityisen ansiokkaasti eläkkeensaajayhdistyksessä ja/tai piirissä. Erityinen ansioituminen tarkoittaa vähintään viiden vuoden tuloksellista toimintaa yhdistyksen hallituksen jäsenenä tai muuna yhdistyksen toimihenkilönä.

Tunnustusmitali voidaan myöntää kirjallisesta anomuksesta henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti liitossa, piirissä tai yhdistyksessä tai muilla tavoin toiminut tuloksellisesti eläkkeensaajien elinolojen, yhteiskunnallisen aseman ja elämänlaadun parantamiseksi.

Liiton numeroitu suuransiomerkki voidaan myöntää liiton hallinnossa ja/tai piirin sekä yhdistyksen toiminnassa pitkäaikaisesti ja ansioituneesti toimineelle eläkkeensaajayhdistyksen jäsenelle, jolle on jo aikaisemmin myönnetty liiton kultainen ansiomerkki.

Tarkemmat ansiomerkkien myöntämisperusteet löytyvät alla olevasta ansiomerkkisääntö -ohjeesta. Hallituksen työvaliokunta ja/tai hallitus myöntää anotut kultaiset ansiomerkit ja tunnustusmitalit. Hallitus myöntää suuransiomerkit.

Suuransiomerkkien, tunnustusmitaleiden ja kultaisten ansiomerkkien hakemuslomakkeet tulee lähettää liiton toimistoon yhdistyksen virallisin allekirjoituksin varustettuna hyvissä ajoin ennen suunniteltua luovutustilaisuutta, jotta ne ehtivät työvaliokunnan tai hallituksen käsittelyyn. Näitä kokouksia on noin kerran kuukaudessa.

Hopeisen ansiomerkin hinta on 30 €
Kultaisen ansiomerkin hinta on 40 €
Tunnustusmitalin hinta on 50 €, siihen kuuluva rintamerkki 10 €
Suuransiomerkin hinta on 84,10 €

Ansiomerkkisäännöt ja päivitetyt ohjeet sekä hakulomakkeet alla.

Ansiomerkkisääntö

Direktiv för förtjänsttecken

Ansiomerkkiohjeet

Hopeinen ansiomerkkihakemus

Kultainen ansiomerkkihakemus

Tunnustusmitalihakemus

Suuransiomerkkihakemus

Hopeisten ansiomerkkien tilaus