Työpajat

Kulttuuripäivien työpajoissa voi kokeilla erilaisia ja mahdollisesti ihan uudenlaisiakin kulttuurin harrastamismuotoja. Aiempaa osaamista ei tarvita, tärkeintä on avoin mieli, halu kokeilla uutta ja uskallus heittäytyä. Työpajat kokoontuvat torstaina 6.6. aamupäivällä. Rajattujen osallistujamäärien takia pyydämme ilmoittautumiset ennakkoon. Osallistua voivat tapahtumalipun ostaneet. Ilmoittautumisaika päättyy 30.4.2024, mutta paikat saattavat täyttyä jo sitä ennen.

Valitse seuraavista työpajoista itseäsi eniten kiinnostava ja ilmoittaudu mukaan. Voit osallistua yhteen työpajaan. Kisällilaulun, liikunnan ja ilmaisutaidon työpajoihin mahtuu kuhunkin 30 osallistujaa, kuvataiteen työpajaan sekä kirjailijahaastatteluun otetaan mukaan korkeintaan 20 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjetyksessä, joten oma paikka kannattaa varata nopeasti.

Kisällilaulu

Kisällilaulut ottavat humoristisella otteella kantaa päivän poliittisiin asioihin ja ajankohtaisiin tapahtumiin. Pajassa käydään läpi tyylin perusmuotoja ja tekstinteon perusasioita. Osallistujat voivat ottaa mukaan omia tekstejä ja saada niistä palautetta.
Ohjaaja: Timo "Tipi" Tuovinen

Liikunta/ Capoeira
(Paja on sovellettu ikäihmisille sopivaksi)

Capoeira on monipuolinen brasilialainen taistelulaji, joka kehittää liikkuvuutta, motoriikkaa, tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja notkeutta. Työpajassa tutustutaan capoeiran liikekieleen, osallistujien fysiikkaa soveltaen. Capoeiraan kuuluu afrobrasialainen musiikki- ja kulttuuriperinne, johon pajassa pääsee myös tutustumaan. Ohjaaja: Noora-Liina Ora

Ilmaisutaito

Työpajassa tehdään mm. kontakti-, ääni-, liike- ja improvisaatioharjoiteita sekä ryhmissä että pareittain. Jokainen osallistuja voi soveltaa harjoitteita itselleen sopiviksi. Aiheina sivutaan esimerkiksi esiintymisjännitystä, roolin rakentamista ja repliikkien ulkoa opettelua.
Ohjaaja: Jemina Sillanpää

Kuvataide

Työpajassa pääsee lyhyen johdannon jälkeen kokeilemaan värien voimaa ja tutustumaan akryylimaalien käyttöön. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Into ja avoin mieli on kaikki, mitä tarvitaan.
Ohjaaja: Liisa Björn

Kirjailijahaastattelu: Eläkkeellä kirjailijaksi

Tarja Halme kirjoitti kirjan ”Me Myttyset – evakkoperheen elämää”. Jussi Särkelä haastattelee kirjoittamisen iloista ja tuskasta sekä Myttysistä. Mukana keskustelussa kuusi kirjaa kirjoittanut Arvi Herttua. Tule kuuntelemaan ja innostumaan.