Paas poiketen -kampanja 1.6. -31.8.

Elinvoimaa haastaa taas yhdistyksiä vierailemaan ikääntyneiden luona kesän ajan.

Viime syksynä Paas poiketen -kampanjassa saatiin hyviä tuloksia, vaikka vierailevia yhdistyksiä ei ollut monta. Kahden kuukauden aikana eniten vierailuja tekivät Jämsänkosken Eläkkeensaajat (60 vierailua) ja hyvänä kakkosena Laukaan Eläkkeensaajat (39 vierailua). Vierailuja tehdään edelleen tasaiseen tahtiin, mutta lisää vierailijoita ja vierailuja kaivataan.
Nyt kampanja tapahtuu kesällä ja kestää kolme kuukautta. Toivomme kesälomista huolimatta runsasta osanottoa, sillä kesälläkin moni on yksin.
Jokainen vierailu ja kohtaaminen on yhtä arvokas. Vierailun ajaksi ei tarvitse keksiä erikseen tekemistä. Paas poiketen-toiminta on kohtaamista, kuuntelua, jutustelua. Katso Vinkkejä vierailulle - Paas poiketen -koulutuksessa kerättyjä ideoita. Paas poiketen -vapaaehtoiset eivät korvaa minkäänlaista ammattiapua, eikä heidän tehtäviinsä kuulu avustaminen tai kotitöiden tekeminen. Yhdessä ikääntyneen kanssa toki voidaan puuhastella hänen voimavarojensa mukaan.

Kampanjaohjeet

Kampanjaan voivat osallistua kaikki halukkaat. Kampanjatulokset lasketaan raportoitujen käyntikertojen mukaan yhdistyksittäin. Kolme eniten vierailuja tehnyttä yhdistysta palkitaan kahvipalkinnolla.
Raportointi onnistuu LINKIN kautta. On myös mahdollista kerätä vierailutiedot ensin erilliselle TULOSTETTAVALLE LOMAKKEELLE ja raportoida kerralla useampia vierailuja TAI skannata ja lähettää lomake sähköpostitse TAI lähettää lomake postitse. (Ohjeet lomakkeessa)
Tässä kaksi mallia, miten lomaketta voi käyttää: Esimerkki 1 (Samalle lomakkeelle koottu vierailut henkilöiden A, B ja C luokse.) ja Esimerkki 2 (Yhdelle lomakkeelle koottu vierailut vain yhden henkilön A luona.)

HUOM! Kampanjan aikana tehdyt vierailut pitää olla raportoituna tai perillä EKL-toimistossa 4.9.