Koulutukset ja tapahtumat

Elinvoimaa-toiminnan maksuttomat koulutukset ja tapahtumat on tarkoitettu kaikille ikääntyville ja vapaaehtoisille. Koulutuksista ja tapahtumista ikääntyneet saavat keinoja vahvistaa omaa ja läheisten mielen hyvinvointia, voimavaroja jaksamiseen sekä helppoja menetelmiä yhteisen toiminnan monipuolistamiseen ja kehittämiseen.

Lue ja tulosta Elinvoimaa-koulutukset syksy 2023


ELINVOIMAA-KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT

Elinvoimaa vapaaehtoiselle -koulutus
16. ja 18.10.2023, Verkkokoulutus, Teams-sovellus
Elinvoimaa-koulutuksesta vapaaehtoinen saa tietoa, ideoita ja keinoja oman sekä läheisten mielen hyvinvoinnin sekä osallisuuden vahvistamiseen. Koulutus sopii ikääntyville, jotka ovat kiinnostuneita vahvistamaan mielen hyvinvoinnista käytävää keskustelua ikääntyvien parissa, esim. keskusteluryhmissä, omassa arjessa sekä yhteisessä toiminnassa.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Verkkokoulutus noudattelee soveltuvin osin peruskoulutuksen ohjelmaa.
Ilmoittaudu verkkokoulutukseen


Paas poiketen -koulutus vapaaehtoistoimintaan
Seuraava koulutus 13.-15.9.2023 Rajaniemen lomakeskus Virrat
Paas poiketen -toiminnan tavoitteena on lievittää ikääntyneiden yksinäisyyttä. Koulutuksesta vapaaehtoiset saavat valmiuksia yksinäisten ikääntyvien kohtaamiseen ja ideoita yhteiseen tekemiseen. Elinvoimaa-toiminta tukee yhdistyksiä, jos nämä haluavat käynnistää Paas poiketen yhteistoimintaa alueellaan.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Hyvän mielen kulttuurikerho® -ohjaajakoulutus
Koulutuksessa käydään läpi Hyvän mielen kulttuurikerho® -käsikirjassa kuvattu monipuolinen toimintamalli, sisältö sekä erilaisia mielen hyvinvointia vahvistavia ja osallistavia toiminta-tapoja. Koulutuksen avulla osallistujat pystyvät ohjaamaan ja viemään eteenpäin Hyvän mielen kulttuurikerhoja omissa yhteisöissään. Koulutus on tarkoitettu kaikille ikääntyville, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointia, monipuolistaa nykyistä toimintaa ja kutsua siihen mukaan myös uusia eläkkeensaajia.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Seuraava koulutus 2024


Kesämieli, toiminnallisten menetelmien koulutus
21.-23.8.2023, Rajaniemen lomakeskus Virrat
Kesämieli-koulutuksessa osallistujat saavat harjoitella käytännössä heti käyttöönotettavia, uusia ja helppoja toiminnallisia menetelmiä. Osallistujat saavat myös ideoita, oivalluksia, rohkeutta ja vahvistusta omaan osaamiseen ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, vaihtaa kokemuksia ja kokea mukavaa yhdessäoloa. Koulutus sopii kaikille ikääntyville.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Nestorit-koulutus miesten ryhmien käynnistämiseen
4.10.2023 – 6.10.2023


Nestorit-koulutuksen tavoitteena on tukea osallistujia perustamaan Nestorit-vertaisryhmä miehille. Koulutuksessa käydään läpi Nestorit-käsikirjan sisältö, ryhmän käynnistämiseen ja ohjaamiseen liittyvät asiat sekä toiminnan suunnitteluun ja toiminnan sisältöön liittyviä eri mahdollisuuksia. Koulutus on tarkoitettu miehille, jotka haluavat perustaa vertaisryhmän omalle alueelleen.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Koulutuspaikka: Elinvoimaa-koulutukset järjestetään Rajaniemen Lomakeskuksessa, Virroilla. Koulutuksia järjestetään myös verkossa Teams-alustalla.
Koulutukset alkavat Virroilla ensimmäisenä päivänä klo 13:30 ja päättyvät kolmantena päivänä klo 12:00.


Hinta: Koulutukset ovat maksuttomia sisältäen koulutuksen, materiaalin, ateriat ja majoituksen 2 hengen huoneessa. Lisämaksu 1hh 20 € / yö.


Ilmoittautuminen ja EKL:n peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova ja poisjäännistä tulee ilmoittaa välittömästi järjestösuunnittelijalle.

  • Peruutukset myöhemmin kuin
    • 3 viikkoa ennen tapahtumaa, veloitetaan 65 euron peruutusmaksu
    • 1 viikkoa ennen tapahtumaa, veloitetaan peruutusmaksuna 130 euroa.
  • Sairaustodistusta vastaan veloitetaan ainoastaan 30 euron toimistomaksu.
  • Osallistuja voidaan vaihtaa toiseen maksutta

Ilmoittautuminen päättyy 3 viikkoa ennen koulutusta, ellei ryhmä ole täyttynyt aikaisemmin. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti ennen koulutuksen alkua.