Kurssit kevät 2022

Tämän sivun kurssit järjestetään Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla tai Käpylän työväentalossa Helsingissä.

Kolmen päivän mittaisen Rajaniemen kurssin perusmaksuun sisältyy ateriat sekä yöpyminen jaetussa kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta on mahdollista yöpyä myös yhden hengen huoneessa. Rajaniemessä järjestettävien kurssien ensimmäinen kurssipäivä alkaa klo 13 ja viimeinen kurssipäivä päättyy lounastarjoiluun klo 12. Kurssin hinta on EKL-yhdistysten jäsenille 120 € ja muille 150 €. Jos et ole jäsen niin ilmoittaudu kurssille: Enable JavaScript to view. tai 050 436 3449.

EKL-yhdistysten jäsenet voivat ilmoittautua kursseille kurssikuvausten yhteydessä olevilla ilmoittautumislomakkeilla. Ilmoittautumisen jälkeen avautuu linkki laskuun, joka tulee maksaa laskuun merkityn eräpäivän mukaisesti. Lasku lähetetään ilmoittautuneelle vielä ennen kurssin alkua jos laskua ei ole maksettu. Maksut palautetaan peruutusehtojen mukaisesti.


Järjestötoiminnan kurssi 14.-16.3. Rajaniemi, Virrat.

Ilmoittautumisaika tälle kurssille on päättynyt.


Ukulele-kurssi 30.-31.3. Käpylän työväentalo, Helsinki.

Ilmoittautumisaika tälle kurssille on päättynyt.


Paritanssikurssi 11.-13.4. Rajaniemi, Virrat.

Paritanssikurssi muutaman taukovuoden jälkeen. Tämä kurssi sopii hyvin eri-ikäisille tanssia harrastaville eläkeläisille sekä tanssimisen aloittamisesta kiinnostuneille. Kurssilla tutustutaan niiden tanssilajien valikoimaan, joiden soittaminen ja tanssiminen ovat tanssipaikoilla viime aikoina lisääntyneet tai jotka ovat tulleet suomalaiseen tanssikulttuuriin uusina lajeina. Tällä kurssilla harjoiteltavien tanssilajien valitsemiseen voi osallistua kurssille ilmoittautuva itse.

Kurssin hinta on 120 €. Ilmoittautumisaika kurssille päättyy 27.3.

Kurssille ilmoittautuminen


Stand up ja improvisaatiokurssi 11.-13.4. Rajaniemi, Virrat.

Improvisaatio ja stand up pohjautuvat esiintyjän omaan heittäytymiseen ja mielikuvitukseen. Improvisaatio on suora alalaji leikille, jossa myös annetaan mielikuvituksen viedä. Improvisaatio kehittää intuitiivisuutta, mielikuvien käyttöä ja paluuta lasten tapaan leikkiä. Sen voi auttaa vuorovaikutustapoihin, ryhmätyötaitoihin ja erilaisten sosiaalisten tilanteiden hyväksymiseen. Stand up pohjautuu pitkälti improvisaatioon. Stand up-komiikassa vitsit ja tarinan kaari on mietitty tarkkaan, mutta silti se perustuu vahvasti vuorovaikutukseen yleisön kanssa ja omiin hetkessä syntyviin ideoihin. Tällä kurssilla työskentelemme erilaisten leikkien, harjoitteiden ja pienten esitysten parissa keräten oppia tulkinnasta, ryhmästä ja itsestämme.

Kurssin hinta on 120 €. Ilmoittautumisaika kurssille päättyy 27.3.

Kurssille ilmoittautuminen


Kuorokurssi 17.-20.5. Rajaniemi, Virrat.

Kurssilla opitaan kuorossa laulamista alkaen äänenavauksesta sekä laulu- ja hengitystekniikoiden harjoittelusta ja edeten kuorolaulujen yhteiseen tulkintaan sekä teksteistä ja musiikista nousevien tulkintamahdollisuuksien toteuttamiseen. Kurssilla mennään eteen päin siinä määrin verkkaiseen tahtiin, että se sopii hyvin niin aloittelijalle kuin myös kuorotoiminnassa jo pidemmän aikaa mukana olleelle. Kurssin kouluttajana toimii Rajaniemessä jo lukuisia kuorokursseja vetänyt kuoronjohtaja Johanna Järvinen. Kurssi ajoittuu neljälle päivälle päättyen kurssin lopussa järjestettävään päätöskonserttiin.

Kurssin hinta on 170 €. Ilmoittautumisaika kurssille päättyy 3.5.

Kurssille ilmoittautuminen


Luontoliikunta- ja retkeilykurssi 18.-20.5. Rajaniemi, Virrat.

Kurssi antaa osallistujalle perustiedot ja innostusta puolipäivä- ja päiväretkien tekemiseen ryhmissä tai yksin. Koulutuksessa käymme läpi helposti saavutettavia retkireittejä Suomessa sekä opiskelemme teoriassa ja käytännössä maastossa liikkumiseen tarvittavia tietoja, taitoja ja välineitä. Kurssilla myös pohditaan, miten yhdistyksessä voisi aloittaa matalan kynnyksen päiväretkeilytoiminnan. Kurssin toisena opiskelupäivänä taivallamme 6.5 km pitkän Torisevan luontopolun. Retkellä tutustumme Torisevan kahvimajaan ja syömme lounaan Torisevan kalliorantojen äärellä. Kurssilla on varattu myös aikaa sisällä tehtävään lihashuoltoon ja venyttelyyn.

Kurssin hinta on 120 €. Ilmoittautumisaika kurssille päättyy 3.5.

Kurssille ilmoittautuminen