Kurssit kevät 2021

Tämän sivun kurssit järjestetään Puhe- ja esiintymistaidon kurssia lukuunottamatta Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla

Rajaniemessä järjestettävän kurssin perusmaksuun sisältyy yöpyminen jaetussa kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta on mahdollista yöpyä myös yhden hengen huoneessa. Rajaniemen kurssien ensimmäinen kurssipäivä alkaa klo 13 ja viimeinen kurssipäivä päättyy lounastarjoiluun noin klo 12. Jos et ole EKL-yhdistyksen jäsen niin ilmoittaudu kurssille ottamalla yhteyttä: Enable JavaScript to view. tai 050 436 3449.

EKL-yhdistysten jäsenet voivat ilmoittautua kursseille kurssikuvausten yhteydessä olevilla ilmoittautumislomakkeilla. Ilmoittautumisen jälkeen avautuu linkki laskuun, joka tulee maksaa laskuun merkityn eräpäivän mukaisesti. Lasku lähetetään ilmoittautuneelle vielä ennen kurssin alkua jos laskua ei ole maksettu. Maksut palautetaan peruutusehtojen mukaisesti.

Tieto- ja viestintätekniikan kurssit ovat omalla erillisellä sivulla. Alla olevilla ilmoittautumislinkeillä ei voi hyödyntää Kaveri kurssille -etua.


Opintovastaavien kurssi 10.-12.3.

Kurssin antaa selkeyttä ja varmuutta EKL-yhdistysten ja piirien opintovastaavien tehtäviin. Kurssin keskeisinä teemoina ovat koulutusten suunnittelu ja toteuttaminen sekä kurssitukien hakeminen ja raportointi. Aiempien opintovastaavien kurssien tavoin yhteisillä keskusteluilla ja kokemusten vaihdolla on tällä kurssilla vankka jalansija. Uusina teemoina tällä kurssilla ovat yhdistyksen viestintä ja tiedottaminen opintovastaavan näkökannalta sekä osaamisperusteinen kurssin suunnittelu.

Opintovastaavien kurssille osallistunut osaa:

 • tiedottaa oman yhdistyksen ja liiton koulutustoiminnasta omassa yhdistyksessään
 • suunnitella kurssin osaamisperusteisen kurssisuunnittelun mukaisesti
 • täyttää kurssitukihakemuksen
 • raportoida kurssitukea saaneet kurssit.

Kurssin kouluttajana toimii Jarkko Utriainen

Tällä kurssilla voit hyödyntää Kaveri kurssille -etua.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 22.2. tästä


Järjestötoiminnan peruskurssi 22.-24.3.

Kurssilla käsitellään järjestötoiminnan perusasioita sekä pyritään selkeyttämään ja helpottamaan yhdistyksen toimihenkilöiden tehtävänjakoa. Kurssin aikana käydään läpi yhdistystoiminnan ajankohtaisia asioita sekä jaetaan käytännön työvälineitä, menetelmiä ja ennen kaikkea kokemuksia EKL-yhdistysten tueksi sekä avuksi. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti yhdistysten uusille toimihenkilöille, mutta se soveltuu hyvin myös yhdistyksissä jo pidempään toimineille.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita:

 • Yhdistyksen hallinto ja hallitustyöskentely
 • Säännöt ja yhdistyslaki toiminnan ohjenuorana
 • Toimihenkilöiden roolit ja tehtävät
 • Kokouskäytänteet
 • Yhdistyksen sisäinen ja ulkoinen viestintä
 • Järjestötoiminnan tasot yhdistyksestä liittoon
 • Yhdistyksen talouden ja toiminnan suunnittelu
 • Tapahtumatoiminta

Järjestötoiminnan kurssille osallistuva

 • saa varmuutta yhdistystehtävien hoitamiseen ja hallitustyöskentelyyn
 • tietää yhdistyslain perusteet ja muut toimintaa ohjaavat määräykset
 • hallitsee kokouskäytänteiden perusteet
 • osaa arvioida oman yhdistyksen toimintaa

Kurssin kouluttajina toimivat Petra Toivonen ja Marja Raitoharju

Tällä kurssilla voit hyödyntää Kaveri kurssille -etua.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 7.3. tästä

Kurssi järjestetään 6.-8.10. jos se joudutaan perumaan maaliskuussa.


Lavakarisman kurssi 22.-24.3.

Karisma on opeteltavissa oleva taito. Se koostuu useasta persoonaan, vuorovaikutukseen ja ilmaisutaitoon liittyvästä elementistä. Tällä kurssilla harjoittelemme näitä elementtejä erilaisten ilmaisutaidon harjoitteiden, keskustelujen ja tehtävien avulla. Voit tuoda kurssille mukanasi oman tekstisi jota olet esittänyt tai haluaisit esittää. Tekstin pituudella ei ole väliä. Ja mikäli sinulla ei ole valmista tekstiä, kurssilta saat esimerkkitekstejä harjoitteiden tekemistä varten. Kurssilla toimitaan pääasiassa yksilönä, mutta mukaan mahtuu myös pienryhmiä. Tämä etenkin jos tekstissäsi on useampia rooleja/henkilöitä.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 7.3. tästä

Kurssi siirretään keväälle 2022 jos sitä ei voida järjestää maaliskuussa. Mahdollisesta kurssin siirrosta tiedotetaan ilmoittautuneille.


Puhe- ja esiintymistaidon kurssi 15.-16.4.

Tämä kurssi järjestetään Käpylän työvöentalossa Helsingissä

Kurssin lähtökohta on se, että esiintyminen on taitolaji, ei niinkään syntymässä saatu lahja. Taitoja kannattaa aina vahvistaa, ja esiintyä voi, vaikka jännittää. Kurssilla tarkastellaan, mistä elementeistä rakentuu hyvä julkinen puheenvuoro tai puhe. Miten puhe-esityksestä saa selkeän, mielenkiintoisen ja mieleenpainuvan? Miten hallita esiintymisjännitystä ja puhua vakuuttavasti omana itsenään? Tämä kurssi painottuu käytännön työskentelyyn ja siitä jää osallistujalle runsas tieto- ja vinkkipaketti omaan käyttöön.

Kurssin jälkeen opiskelija

 • tuntee taitavan julkisen puhumisen peruselementit
 • tunnistaa omat vahvuutensa ja kehityskohteensa puhujana
 • tietää, mitä on esiintymisrohkeus, ja osaa hyödyntää sitä itsensä, toisten ihmisten ja arvostamiensa asioiden hyväksi.

Kouluttajana toimii puhekouluttaja Kaisa Osola

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 5.4. tästä

Kurssi järjestetään 28.-29.10. jos se joudutaan perumaan huhtikuussa. Mahdollisesta kurssin siirrosta tiedotetaan ilmoittautuneille.


Digitarinani-kurssi 19.-21.4.

Haluatko kertoa tarinasi sähköisesti hyödyntäen tekstiä, erilaisia kuvamateriaaleja ja vaikkapa musiikkia? Ajattele, kuinka kiehtovaa on eri esitysmuotojen yhdistäminen lapsillesi ja lapsenlapsillesi joko nyt tai tulevaisuudessa!

Kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluaisivat olla sähköiseen muotoon tehdyn kertomuksen tarinoijia, kirjoittajia ja editoijia. Kurssilla opitut taidot voi soveltaa tarinoiden kertomiseen sosiaalisessa mediassa ja vaikkapa YouTube-kanavan aloittamiseen. Kurssilla edetään sopivan verkkaisessa tahdissa. Se sisältää teoriaa ja yhteistä työskentelyä. Lopuksi jokainen luo oman tarinansa. Kurssille osallistujalta odotetaan tietokoneen perustaitojen hallintaa.

Tällä kurssilla opit sähköisestä tarinan teosta:

 • Käsikirjoituksen (Draaman kaaren) tekemistä
 • Äänen tallentamista
 • Kuvien käsittelyä
 • Musiikin käyttöä ja käsittelyä
 • Videoiden käsittelyä
 • Tekijänoikeuksia
 • Tarinan julkaisemista

Kurssin kouluttajana toimii Julia Nurmi

Tällä kurssilla voit hyödyntää Kaveri kurssille -etua.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 4.4. tästä

Kurssi järjestetään 20.-22.9. jos se joudutaan perumaan huhtikuussa. Mahdollisesta kurssin siirrosta tiedotetaan ilmoittautuneille.


Kuorokurssi 17.-20.5.

EKL:n perinteinen kuorokurssi on siirretty alkukesään! Kurssilla opitaan kuorossa laulamista alkaen äänenavauksesta sekä laulu- ja hengitystekniikoiden harjoittelusta ja edeten kuorolaulujen yhteiseen tulkintaan sekä teksteistä ja musiikista nousevien tulkintamahdollisuuksien toteuttamiseen. Kurssilla mennään eteen päin siinä määrin verkkaiseen tahtiin että se sopii hyvin niin aloittelijalle kuin myös kuorotoiminnassa jo pidemmän aikaa mukana olleelle. Kurssi on nelipäiväinen ja se päättyy keskiviikkona 20.5. noin klo 13 Rajaniemessä järjestettävään kurssin päätöskonserttiin.

Kurssin kouluttajana toimii kuoronjohtaja Johanna Järvinen.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 2.5. tästä