Verkkokoulutukset 2020

EKL:n Verkkokoulutukset voivat olla lyhyitä tietoiskuja, yhdelle päivälle ajoittuvia verkkoseminaareja eli Webinaareja tai pidemmälle ajalle ajoittuvia verkkokursseja. Aikaisempien verkkokoulutusten aineistot ovat saatavilla tällä sivulla.

Verkkokurssimme ovat maksuttomia ellei kurssin yhteydessä toisin mainita. Linkki koulutukseen sekä osallistumisohje lähetetään sähköpostiin viimeistään koulutusta edeltävänä päivänä. Kerrothan ilmoittautumisesi yhteydessä mihin yhdistykseen kuulut.

Ilmoittautumiset verkkokoulutuksiimme: Enable JavaScript to view. / 050 436 3449.


Verkkokoulutukset kevät 2020

Kulttuuria kotisohville. Esitys PDF-tiedostona ja videona. Kouluttaja Jarkko Utriainen.

Etäkokoukset yhdistyksissä (Zoom-ohjelma). Esitykset PDF-tiedostoina PDF1, PDF2, PDF3 ja videona. Kouluttaja Heimo Lindgren.

Paas poiketen kulttuuriin. Esitys PDF-tiedostona ja videona. Kouluttajat Anu Kuikka ja Janne Lahtia.

Ikääntyneiden kodin turvallisuus. Kouluttaja Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttaja Stina Hällberg.

Zoom-etäkokousohjelman käyttöharjoitus. Kouluttaja Heimo Lindgren.


Verkkokoulutukset syksy 2020

EKL Asiantuntijaluennot -webinaarisarja (viisi luentoa)

Tässä luentosarjassa eri toimijoiden asiantuntijat luennoivat ikäihmisille tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Kunkin asiantuntijaluennon kesto on noin 30 min. Myös yhteisille keskusteluille varataan aikaa. Voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle luennolle mielesi mukaan.

1. Ikääntyneiden kaltoinkohtelu, EKL. Tiistai 15.9. klo 13

Tällä luennolla keskitymme ikäihmisten henkiseen väkivaltaan, joka on usein näkymätöntä ja pahimmillaan hyvinkin tuhoisaa. Sen kokeminen voi murtaa luottamuksen toisiin ihmisiin ja luoda kovan taakan kannettavaksi. Henkinen kaltoinkohtelu voi olla esimerkiksi nimittelemistä, huutamista tai nöyryyttämistä.

2. Näkö ja ikääntyminen, Näkövammaisten liitto. Torstai 24.9. klo 10

Tämän luennon keskeisiä sisältöjä ovat näön merkitys elämänlaatuun, ikääntymisen vaikutukset näkökykyyn sekä tarjolla oleva kuntoutus ja tuki näön merkittävästi heiketessä. Lisäksi käsittelemme näkövammaisuutta sekä näkövammaisille tarjolla olevia apuvälineitä ja tukimuotoja.

3. Kuulo ja ikääntyminen, Kuuloliitto. Tiistai 6.10. klo 10

Tällä luennolla saat lisätietoa kuulosta ja kuulon apuvälineistä. Huonokuuloisuus on yksi yleisimmistä iän myötä lisääntyvistä terveysongelmista. Eläkeikäisistä joka kolmannella arvioidaan olevan jonkinasteinen kuulon alenema. Hyvällä kuulemisella on suuri merkitys vuorovaikutuksen sujumiseen ja toimintakyvyn säilymiseen.

4. Autoilu ja ikääntyminen, Liikenneturva. Perjantai 23.10. klo 10

Teemana autoilu yli 65-vuotiaana. Tarkempi sisältökuvaus valmistuu elokuussa.

5. Minäkö omaishoitaja, Omaishoitajaliitto. Tiistai 10.11. klo 10

Teemoina omaishoitajuus ja sen tunnistaminen, omaishoitajasopimukset sekä järjestökentän antama tuki. Tarkempi sisältökuvaus valmistuu elokuussa.