Kulttuuripassi

Kulttuuri virkistää ja irrottaa arjesta ainakin joksikin aikaa. Se ruokkii ilon, naurun sekä surun tunteita ja antaa mahdollisuuden vaikuttua. Kulttuuri vahvistaa osallisuutta, voin jakaa jotakin useiden muiden kanssa. Kulttuuri sopii tilanteisiin, jolloin ei ehkä lähtiessä ole kovin hyvässä kunnossa, mutta palatessa on virkistyneempi. Se antaa lomaa ongelmista tai sairauksista.

Voit nyt tilata Kulttuuripasseja nonstoppina ja käyttää sekä täyttää sen omassa tahdissa. Kulttuuripassia voi täyttää myös kevään aikana Mielen hyvinvointiin -sivustolle koottuja teemoja kokeillen ja niiden aktiviteetteihin osallistumalla.

Vuonna 2019 Kulttuuripassi-kokeiluun tilattuja ja täytettyjä passeja voi palauttaa heinäkuun loppuun saakka.

Eläkkeensaajat ovat aktiivisia kulttuurin harrastajia. Onneksi
!
Kulttuuri on lukuisten tutkimusten mukaan, mitä mainioin mielenterveyden edistäjä ja tukija. Onpa kulttuuria käytetty ihmisten terveyden korjaamiseenkin. Osa meistä lienee osallistunut taide-, tanssi-, musiikki- tai kirjallisuusterapiaan. Eri taiteenlajeilla on todettu käytännössä olevan erinomaisia tervehdyttäviä vaikutuksia. Omaa terveyttään voi siis hoitaa esimerkiksi teattereissa, näyttelyissä, elokuvissa, konserteissa tai urheilutapahtumissa. Sekin on kulttuuria.

Tulosta Kulttuuripassi esite

Kulttuuripassi sopii eläkkeellä olevien kultuurinharrastajien käyttöön laajemminkin. Sen avulla ikääntyvät etsivät kulttuurin kokemisen mahdollisuuksia, arvioivat kulttuuria ja havaitsevat itselleen tärkeitä asioita jokaisesta tapahtumasta. Tällaista ikääntyneet ovatkin jo tehneet, mutta nyt sitä tehdään systemaattisesti yhdessä ja mahdollisesti uusien ikääntyvien kanssa.

Voit tilata omaan tai yhdistyksen käyttöön kulttuuripasseja, johon passin haltija tekee merkintöjä erilaisista kulttuuritapahtumista. Passinsa täyttäneet, ovat osoittaneet olevansa monipuolisia kulttuurin tuntijoita ja käyttäjiä sekä samalla he ovat hoitaneet itseään.