Elinvoimaa-koulutus 2021

Elinvoimaa-koulutukset on tarkoitettu kaikille ikääntyville, vapaaehtoisille ja kerhojen vetäjille. Koulutuksista ikääntyneet saavat keinoja vahvistaa omaa ja läheisten mielen hyvinvointia, voimavaroja jaksamiseen sekä helppoja menetelmiä yhteisen toiminnan monipuolistamiseen ja kehittämiseen.

Elinvoimaa-koulutus tukee yhteisöllisyyttä ja ryhmiä -esittelyvideo
Tulosta koulutusesite täältä


Paas poiketen -perjantait
Mielen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää pitää yhteyttä muihin ihmisiin, saada osallistua ja tulla kuulluksi. Elinvoimaa kutsuu eläkkeensaajia 27.11.2020 alkaen klo 13 Paas poiketen -perjantaitapaamisiin verkkoon. Ensimmäisen tapaamisen aiheena on Paas poiketen -kyläily. Noin 1,5 tuntia kestävissä tapaamisissa jaetaan erilaisia vuorovaikutuksen ja mielen hyvinvoinnin tukemisen sekä yksinäisyyden torjumisen keinoja. Tapaamiset ovat maksuttomia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Joulukuu, pe klo 13 Tammikuu, pe klo 13 Helmikuu, pe klo 13
4.12.2020 Bucket list ja ES-ystävänikirja
11.12.2020 Youtube-videot
18.12.2020 Kulttuuripassi
8.1.2021 Vinkkejä Sinulle mielen hyvinvointiin
15.1.2021 Oven takana-kortit
22.1.2021 Kulttuurikilometrit
29.1.2021 Tähän sinä voit vaikuttaa
5.2.2021 Mun tarina & Sun tarina
12.2.2021 Myönteisen muistelun kortit
19.2.2021 Aihe avoin
26.2.2021 Aihe avoin

Paas poiketen kulttuuriin -verkkokoulutus
Toteutimme Paas poiketen kulttuuriin -koulutuksen verkossa ja tallensimme sen. Voit perehtyä sen sisältöön, milloin sinulle sopii. Video tuo esiin erilaisia kulttuurin kokemisen mahdollisuuksia ja mielen hyvinvointia vahvistavia kohteita netissä. Ne auttavat sinua ideoimaan ja rikastuttamaan omaa, läheisten sekä ystävien arkea esimerkiksi poikkeusoloissa ja muulloinkin. Tutustu Paas poiketen kulttuuriin -koulutuksen videoon (32 min.)


Suosittu! Elinvoimaa-koulutus, nyt kolme kertaa vuodessa

Elinvoimaa-koulutus on peruskoulutus, jossa saat tietoa, ideoita ja keinoja oman sekä lähestesi mielen hyvinvoinnin sekä osallisuuden vahvistamiseen. Koulutus sopii myös sinulle, joka olet kiinnostunut vahvistamaan mielen hyvinvoinnista käytävää keskustelua ikääntyvien parissa, esim. keskusteluryhmissä, omassa arjessa sekä yhteisessä toiminnassa.
Tutustu koulutuksen ohjelmaan


Muistatko vielä sen päivän Larppi-koulutus
to 18.3. 2021, Käpylän työväentalo
Päivän tavoitteena on käydä läpi Muistatko vielä sen päivän -liveroolipelin (Larp) menetelmä. Larppi on viime aikoina noussut otsikoihin ympäri maailmaa sen eksoottisuuden, osallistavuuden ja elämyksellisyyden ansiosta. Larppia voidaan käyttää eri ikäisten ryhmissä ja matalalla osallistumiskynnyksellä. Koulutus sopii kaikille ikääntyville.
Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu mukaan


Hyvän mielen kulttuurikerho® -ohjaajakoulutus
ma 12. - ke 14.4.2021
Koulutuksessa käydään läpi Hyvän mielen kulttuurikerho® -käsikirjassa kuvattu monipuolinen toimintamalli, sisältö sekä erilaisia mielen hyvinvointia vahvistavia ja osallistavia toimintatapoja. Koulutuksesta saatujen tietojen avulla osallistujat pystyvät ohjaamaan ja viemään eteenpäin Hyvän mielen kulttuurikerhoja omissa yhteisöissään. Koulutus on tarkoitettu kaikille ikääntyville, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointia, uudistaa ja monipuolistaa nykyistä toimintaansa, ja kutsua siihen mukaan myös uusia eläkkeensaajia.
Lue lisää
Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


LUOTSI-ohjaajakoulutus
osa 1. ma 12. - ke 14.4.2021 ja osa 2. ma 3. - ke 4.11.2021

Koulutus on tarkoitettu vapaaehtoistoiminnan tukemisesta ja ohjauksellisten menetelmien oppimisesta kiinnostuneille. Koulutus koostuu kahdesta lähiopiskelujaksosta ja niiden väliin sijoittuvasta harjoittelusta, joka toteutetaan oman yhdistyksen vapaaehtoisten kanssa. Koulutuksen sisällöt ovat: ohjauksen perusteet, vapaaehtoisten tarpeista lähtevä ohjaus, ohjauksellisten istuntojen järjestäminen, ohjauskorttien käyttö, ohjausharjoittelu ja kokemusten purku.
Lue lisää täältä
Ilmoittaudu mukaan


Kesämieli-toiminnallisten menetelmien koulutus
ti 18. - to 20.5.2021
Kesämieli-koulutuksessa perehdytään erilaisiin helppoihin menetelmiin, joita voidaan käyttää monenlaisten ryhmien ohjaamisessa ja tapaamisissa. Koulutus on tarkoitettu kaikille eläkkeensaajille ja erilaisten kerhojen vetäjille ja, jotka haluavat oppia uutta. Osallistujien ei tarvitse osata entuudestaan ryhmän ohjaamista. Voit tulla mukaan vaikka kaverin kanssa.
Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu mukaan


Koulutuspaikka: Elinvoimaa-koulutukset järjestetään Rajaniemen Lomakeskuksessa, Virroilla tai Käpylän työväentalossa Helsingissä.
Koulutukset alkavat Virroilla ensimmäisenä päivänä klo 13:30 ja päättyvät kolmantena päivänä klo 12:00 (tällöin julkinen liikenneyhteys Virroille hyvä).
Hinta: Koulutukset ovat maksuttomia sisältäen koulutuksen, materiaalin, majoituksen, ateriat ja matkat.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumisaika päättyy 2 viikkoa ennen koulutusta.