Elinvoimaa-koulutus 2020-2021

Elinvoimaa-koulutukset on tarkoitettu kaikille eläkkeensaajille, vapaaehtoisille ja kerhojen vetäjille. Koulutuksista ikääntyneet saavat keinoja vahvistaa omaa ja läheisten mielen hyvinvointia, voimavaroja jaksamiseen sekä helppoja menetelmiä yhteisen toiminnan monipuolistamiseen ja kehittämiseen.

Elinvoimaa-koulutus tukee yhteisöllisyyttä ja ryhmiä -esittelyvideo
Tulosta koulutusesite täältä


Paas poiketen kulttuuriin -verkkokoulutus
Toteutimme Paas poiketen kulttuuriin -koulutuksen verkossa ja tallensimme sen. Voit perehtyä sen sisältöön, milloin sinulle sopii. Video tuo esiin erilaisia kulttuurin kokemisen mahdollisuuksia ja mielen hyvinvointia vahvistavia kohteita netissä. Ne auttavat sinua ideoimaan ja rikastuttamaan omaa, läheisten sekä ystävien arkea esimerkiksi poikkeusoloissa ja muulloinkin. Tutustu Paas poiketen kulttuuriin -koulutuksen videoon (32 min.)


Suosittu! Elinvoimaa-koulutus
ma 5.10. – ke 7.10.2020

-> Vuoden 2021 ajankohdat ma 8. - ke 10.3.2021 ja ke 1. - pe 3.9.2021 sekä ke 3. - pe 5.11.2021
Elinvoimaa-koulutus on peruskoulutus, jossa saat tietoa, ideoita ja keinoja oman sekä lähestesi mielen hyvinvoinnin sekä osallisuuden vahvistamiseen. Koulutus sopii myös sinulle, joka olet kiinnostunut vahvistamaan mielen hyvinvoinnista käytävää keskustelua ikääntyvien parissa, esim. keskusteluryhmissä, omassa arjessa sekä yhteisessä toiminnassa.
Koulutuksen ohjelma
Ilmoittaudu koulutukseen


Hyvän mielen kulttuurikerho® -ohjaajakoulutus
ke 28.10. – pe 30.10.2020
-> Vuoden 2021 ajankohta ma 12. - ke 14.4.2021
Koulutuksessa käydään läpi Hyvän mielen kulttuurikerho® -käsikirjassa kuvattu monipuolinen toimintamalli, sisältö sekä erilaisia mielen hyvinvointia vahvistavia ja osallistavia toimintatapoja. Koulutuksesta saatujen tietojen avulla osallistujat pystyvät ohjaamaan ja viemään eteenpäin Hyvän mielen kulttuurikerhoja omissa yhteisöissään. Koulutus on tarkoitettu kaikille ikääntyville, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointia, uudistaa ja monipuolistaa nykyistä toimintaansa, ja kutsua siihen mukaan myös uusia eläkkeensaajia.
Lue lisää
Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


LUOTSI-ohjaajakoulutus
osa 1. ke 28. - pe 30.10.2020 ja osa 2. ma 12. - ti 13.4.2021

-> Vuoden 2021 koulutus käynnistyy ma 3. - ke 5.11.2021
Koulutus on tarkoitettu vapaaehtoistoiminnan tukemisesta ja ohjauksellisten menetelmien oppimisesta kiinnostuneille. Koulutus koostuu kahdesta lähiopiskelujaksosta ja niiden väliin sijoittuvasta harjoittelusta, joka toteutetaan oman yhdistyksen vapaaehtoisten kanssa. Koulutuksen sisällöt ovat: ohjauksen perusteet, vapaaehtoisten tarpeista lähtevä ohjaus, ohjauksellisten istuntojen järjestäminen, ohjauskorttien käyttö, ohjausharjoittelu ja kokemusten purku.
Lue lisää täältä


Kesämieli-toiminnallisten menetelmien koulutus
-> ti 18. - to 20.5.2021
Kesämieli-koulutuksessa perehdytään erilaisiin helppoihin menetelmiin, joita voidaan käyttää monenlaisten ryhmien ohjaamisessa ja tapaamisissa. Koulutus on tarkoitettu kaikille eläkkeensaajille ja erilaisten kerhojen vetäjille ja, jotka haluavat oppia uutta. Osallistujien ei tarvitse osata entuudestaan ryhmän ohjaamista. Voit tulla mukaan vaikka kaverin kanssa.

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki tulossa vuoden alussa.


Muistatko vielä sen päivän Larppi-koulutus
-> Ajankohta varmisuu myöhemmin.
Päivän tavoitteena on käydä läpi Muistatko vielä sen päivän -liveroolipelin (Larp) menetelmä. Larppi on viime aikoina noussut otsikoihin ympäri maailmaa sen eksoottisuuden, osallistavuuden ja elämyksellisyyden ansiosta. Larppia voidaan käyttää eri ikäisten ryhmissä ja matalalla osallistumiskynnyksellä. Koulutus sopii kaikille ikääntyville.

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki tulossa vuoden alussa.


Koulutuspaikka: Elinvoimaa-koulutukset järjestetään Rajaniemen Lomakeskuksessa, Virroilla tai Käpylän työväentalossa Helsingissä.
Koulutukset alkavat Virroilla ensimmäisenä päivänä klo 13:30 ja päättyvät kolmantena päivänä klo 12:00 (tällöin julkinen liikenneyhteys Virroille hyvä).
Hinta: Koulutukset ovat maksuttomia sisältäen koulutuksen, materiaalin, majoituksen, ateriat ja matkat.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumisaika päättyy 2 viikkoa ennen koulutusta.