Koulutukset ja tapahtumat 2021

Elinvoimaa-koulutukset ja tapahtumat on tarkoitettu kaikille ikääntyville, vapaaehtoisille ja kerhojen vetäjille. Koulutuksista ja tapahtumista ikääntyneet saavat keinoja vahvistaa omaa ja läheisten mielen hyvinvointia, voimavaroja jaksamiseen sekä helppoja menetelmiä yhteisen toiminnan monipuolistamiseen ja kehittämiseen.

Elinvoimaa-koulutus tukee yhteisöllisyyttä ja ryhmiä -esittelyvideo
Tulosta koulutus-ja tapahtumaesite täältä


Kesämieli-toiminnallisten menetelmien koulutus
ma 17. - ke 19.5.2021 TÄYNNÄ
Kesämieli-koulutuksessa perehdytään erilaisiin helppoihin menetelmiin, joita voidaan käyttää monenlaisten ryhmien ohjaamisessa ja tapaamisissa. Koulutus on tarkoitettu kaikille eläkkeensaajille ja erilaisten kerhojen vetäjille ja ikääntyville, jotka haluavat oppia uutta. Osallistujien ei tarvitse osata entuudestaan ryhmän ohjaamista. Voit tulla mukaan vaikka kaverin kanssa.
Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu mukaan


Suosittu! Elinvoimaa-koulutus

ke 1. - pe 3.9.2021 - Ilmoittautuminen

Elinvoimaa-koulutus on peruskoulutus, jossa saat tietoa, ideoita ja keinoja oman sekä lähestesi mielen hyvinvoinnin sekä osallisuuden vahvistamiseen. Koulutus sopii myös sinulle, joka olet kiinnostunut vahvistamaan mielen hyvinvoinnista käytävää keskustelua ikääntyvien parissa, esim. keskusteluryhmissä, omassa arjessa sekä yhteisessä toiminnassa.
Tutustu koulutuksen ohjelmaan


LUOTSI-ohjaus VERKOSSA
käynnistyy ma 6.9. klo 10, jatkuen joka toinen maanantai 13.12.2021 saakka

Luotsi-ohjaus kerho-ohjaajien jaksamisen tukemiseen käynnistyy verkossa. Ohjauksessa käydään keskustelua omasta toiminnasta, mahdollisista ongelmakohdista sekä saadaan tukea ja oivalluksia toiminnan kehittämiseen. Ohjaajana toimi Petra Toivonen. Keskustelualustana käytetään Teams-sovellusta, jonka linkin osallistujat saavat omaan sähköpostiinsa ennen tilaisuuden alkua.
Esite tulossa
Ilmoittaudu mukaan


Hyvän mielen kulttuurikerho® -ohjaajakoulutus
ma 20. - ke 22.9.2021
Koulutuksessa käydään läpi Hyvän mielen kulttuurikerho® -käsikirjassa kuvattu monipuolinen toimintamalli, sisältö sekä erilaisia mielen hyvinvointia vahvistavia ja osallistavia toimintatapoja. Koulutuksesta saatujen tietojen avulla osallistujat pystyvät ohjaamaan ja viemään eteenpäin Hyvän mielen kulttuurikerhoja omissa yhteisöissään. Koulutus on tarkoitettu kaikille ikääntyville, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointia, uudistaa ja monipuolistaa nykyistä toimintaansa, ja kutsua siihen mukaan myös uusia eläkkeensaajia.
Lue lisää
Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Paas poiketen kulttuuriin -verkkokoulutus
Toteutimme Paas poiketen kulttuuriin -koulutuksen verkossa ja tallensimme sen. Voit perehtyä sen sisältöön, milloin sinulle sopii. Video tuo esiin erilaisia kulttuurin kokemisen mahdollisuuksia ja mielen hyvinvointia vahvistavia kohteita netissä. Ne auttavat sinua ideoimaan ja rikastuttamaan omaa, läheisten sekä ystävien arkea esimerkiksi poikkeusoloissa ja muulloinkin.
Tutustu Paas poiketen kulttuuriin -koulutuksen videoon (32 min.)


Koulutuspaikka: Elinvoimaa-koulutukset järjestetään Rajaniemen Lomakeskuksessa, Virroilla tai Käpylän työväentalossa Helsingissä.
Koulutukset alkavat Virroilla ensimmäisenä päivänä klo 13:30 ja päättyvät kolmantena päivänä klo 12:00 (tällöin julkinen liikenneyhteys Virroille hyvä).
Hinta: Koulutukset ovat maksuttomia sisältäen koulutuksen, materiaalin, majoituksen, ateriat ja matkat.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumisaika päättyy 2 viikkoa ennen koulutusta.