Materiaalit

Elinvoimaa-materiaalit tukevat mielen hyvinvointia, vapaaehtoisten jaksamista ja erilaisten ryhmien toimintaa. Niistä löytyy tukea ryhmien ja kerhojen käynnistämiseen ja ohjaamiseen sekä ideoita yhteiseen tekemiseen, keskustelun pohjaksi tai omaksi iloksi. Materiaalit on helppo ottaa käyttöön tilaamalla tai tulostamalla.

Tutustu materiaaliesitteeseen
Tee materiaalitilaus täällä


Materiaalit


Nestorit -käsikirja miesten ryhmien toimintaan
Nestorit-käsikirjaan on koottu miesten toiveet ja tarpeet huomioiva miesten vertaistoiminnan kokonaisuus. Nestorit käsikirja on työkalu, jonka avulla erilaiset ja erikokoiset miesten ryhmät voivat käynnistää omaa toimintaa. Vain tulostettavassa muodossa.


Bucket list
Eläkkeensaajien Bucket listin tarkoituksena on, että ihminen kääntää ajatuksensa velvollisuuksien ja tärkeiden päivämäärien lisäksi myös tavoitteisiinsa, suunnitelmiinsa sekä haaveisiinsa ja laatii niistä konkreettisen listan. Maksuttomia listoja voivat tilata tai tulostaa. Tulosta Bucket list ohjeet.


Oven takana -kortit
Oven takana -kortit (vain tulosteena) on tarkoitettu pareittain tai ryhmien käyttöön esimerkiksi tutustumiseen, muisteluun ja ryhmän toiminnan suunnitteluun. Kortit auttavat käyttäjiä helpottamaan keskusteluun osallistumista, pohtimaan elettyä elämää ja näin vahvistamaan ryhmään osallistuvien kuulemista. Tutustu käyttöohjeisiin


Muistatko vielä sen päivän - Larp muistelutyön menetelmänä
On muistelutyön ja Larppauksen yhdistävä menetelmäopas. Opas on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet taide- ja/tai pelilähtöisistä menetelmistä, ovat kiinnostuneita muistelutilaisuuden järjestämisestä ja ohjaamisesta tai haluavat perehtyä larpin menetelmälliseen käyttöön. Opasta saa painettuna ja se on maksuton. Tulosta opas täältä.


Hyvän mielen kulttuurikerho® -käsikirja mielen hyvinvointia edistävien kerhojen toimintaan
Hyvän mielen kulttuurikerho®-käsikirja johdattelee ikääntyneiden ryhmiä käynnistämään oman kerhon ikääntyneiden yhteisöihin, erilaisille alueelle sekä erilaisten verkostojen kanssa yhdessä. Käsikirja tarjoaa runsaasti ideoita oman kerhon suunnitteluun ja toteuttamiseen. Käsikirjasta on koottu maksuton koulutus.


Kulttuurikilometrit/Kulturkilometer
Kulttuurikilometrit-ryhmätoiminta yhdistää liikunnan ja kulttuurin. Yhteisillä kävelylenkeillä tutustutaan syvemmin valittuun kulttuurikohteeseen, jaetaan tietoa ja kokemuksia toisille ja lopuksi voidaan vielä juhlia perille pääsyä.
Lue lisää.
Tutustu myös vuoden 2019 Kulttuurikilometrit-tapahtumiin.


Eläkkeensaaja ystäväni -kirja
Eläkkeensaaja ystäväni on useimmille tuttu Ystäväkirja kouluajoilta. Kirjaan on hauska kerätä tietoa ystävistä ja keskustella sen hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvistä kysymyksistä, samalla kun sitä täytetään. Kirjaan mahtuu 23:n ystävän vastaukset. Maksuton.


Elinvoimaa Mielen hyvinvointia eläkkeensaajalle -käsikirja
Käsikirjaan on koottu vinkkejä erilaisista toiminnoista, joiden tiedetään tukevan ikääntyvän ihmisen mielen hyvinvointia. Toiminta-aiheina on jooga, numerojumppa, taidemaalausharjoitus, tuolijumppa, naurujooga, musiikki ja laulu sekä ruoka. Jokaiseen aiheeseen liittyy Youtubeen ja alla olevaan luetteloon tallennetut videoesitykset, jotka opastavat niiden toteuttamiseen. Käsikirjan saa maksutta. Voit myös tulostaa sen täältä.

Katso Mielen hyvinvointia eläkkeensaajalle -toimintavideot alta:
Ruoka
Musiikki
Jooga
Naurujooga
Numerojumppa
Tuolijumppa
Taide -Maalaaminen
Kuminauhajumppa
Keppijumppa


Käskynkässä kerhoon -työkirja
Työkirja on tarkoitettu vertaisohjaajille tukemaan kerhotoiminnan ohjaamista. Kirjassa käydään läpi Elinvoimaa -kerhotoiminnan käynnistämiseen liittyviä näkökulmia ja vinkkejä, sekä ideoidaan kerhotoiminnan sisältöjä. Katso ja tulosta työkirja tai tilaa maksutta.