Koulutukset ja tapahtumat

Elinvoimaa-toiminnan maksuttomat koulutukset ja tapahtumat on tarkoitettu kaikille ikääntyville ja vapaaehtoisille. Koulutuksista ja tapahtumista ikääntyneet saavat keinoja vahvistaa omaa ja läheisten mielen hyvinvointia, voimavaroja jaksamiseen sekä helppoja menetelmiä yhteisen toiminnan monipuolistamiseen ja kehittämiseen.

Lue ja tulosta Elinvoimaa-koulutukset 2023


ELINVOIMAA-KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT

Elinvoimaa vapaaehtoiselle -koulutus
6.-8.3.2023, Rajaniemen lomakeskus Virrat
16. ja 18.10.2023, Verkkokoulutus, Teams-sovellus
Elinvoimaa-koulutuksesta vapaaehtoinen saa tietoa, ideoita ja keinoja oman sekä läheisten mielen hyvinvoinnin sekä osallisuuden vahvistamiseen. Koulutus sopii ikääntyville, jotka ovat kiinnostuneita vahvistamaan mielen hyvinvoinnista käytävää keskustelua ikääntyvien parissa, esim. keskusteluryhmissä, omassa arjessa sekä yhteisessä toiminnassa.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen
Verkkokoulutus noudattelee soveltuvin osin peruskoulutuksen ohjelmaa.
Ilmoittaudu verkkokoulutukseen


Nestorit-koulutus miesten ryhmien käynnistämiseen
8.-10.3.2023,
Rajaniemen lomakeskus Virrat
Nestorit-koulutuksen tavoitteena on tukea osallistujia perustamaan Nestorit-vertaisryhmä miehille. Koulutuksessa käydään läpi Nestorit-käsikirjan sisältö, ryhmän käynnistämiseen ja ohjaamiseen liittyvät asiat sekä toiminnan suunnitteluun ja toiminnan sisältöön liittyviä eri mahdollisuuksia. Koulutus on tarkoitettu miehille, jotka haluavat perustaa vertaisryhmän omalle alueelleen.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Paas poiketen -koulutus vapaaehtoistoimintaan
Kevät 3.-5.4.2023 Rajaniemen lomakeskus Virrat
Syksy 13.-15.9.2023 Rajaniemen lomakeskus Virrat
Paas poiketen -toiminnan tavoitteena on lievittää ikääntyneiden yksinäisyyttä. Koulutuksesta vapaaehtoiset saavat valmiuksia yksinäisten ikääntyvien kohtaamiseen ja ideoita yhteiseen tekemiseen. Elinvoimaa-toiminta tukee yhdistyksiä, jos nämä haluavat käynnistää Paas poiketen yhteistoimintaa alueellaan.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu kevään koulutukseen


Hyvän mielen kulttuurikerho® -ohjaajakoulutus
12.-14.4.2023
, Rajaniemen lomakeskus Virrat
Koulutuksessa käydään läpi Hyvän mielen kulttuurikerho® -käsikirjassa kuvattu monipuolinen toimintamalli, sisältö sekä erilaisia mielen hyvinvointia vahvistavia ja osallistavia toiminta-tapoja. Koulutuksen avulla osallistujat pystyvät ohjaamaan ja viemään eteenpäin Hyvän mielen kulttuurikerhoja omissa yhteisöissään. Koulutus on tarkoitettu kaikille ikääntyville, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointia, monipuolistaa nykyistä toimintaa ja kutsua siihen mukaan myös uusia eläkkeensaajia.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Kesämieli, toiminnallisten menetelmien koulutus
21.-23.8.2023, Rajaniemen lomakeskus Virrat
Kesämieli-koulutuksessa osallistujat saavat harjoitella käytännössä heti käyttöönotettavia, uusia ja helppoja toiminnallisia menetelmiä. Osallistujat saavat myös ideoita, oivalluksia, rohkeutta ja vahvistusta omaan osaamiseen ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, vaihtaa kokemuksia ja kokea mukavaa yhdessäoloa. Koulutus sopii kaikille ikääntyville.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen (Ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut.)


Koulutuspaikka: Elinvoimaa-koulutukset järjestetään Rajaniemen Lomakeskuksessa, Virroilla tai Käpylän työväentalossa Helsingissä. Verkkokoulutuksia järjestetään myös.
Koulutukset alkavat Virroilla ensimmäisenä päivänä klo 13:30 ja päättyvät kolmantena päivänä klo 12:00.
Hinta: Koulutukset ovat maksuttomia sisältäen koulutuksen, materiaalin, ateriat ja majoituksen 2 hengen huoneessa. Lisämaksu 1hh 20 €.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen päättyy 3 viikkoa ennen koulutusta, ellei ryhmä ole täyttynyt aikaisemmin. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti ennen koulutuksen alkua.