Koulutukset ja tapahtumat

Elinvoimaa-toiminnan maksuttomat koulutukset ja tapahtumat on tarkoitettu kaikille ikääntyville ja vapaaehtoisille. Koulutuksista ja tapahtumista ikääntyneet saavat keinoja vahvistaa omaa ja läheisten mielen hyvinvointia, voimavaroja jaksamiseen sekä helppoja menetelmiä yhteisen toiminnan monipuolistamiseen ja kehittämiseen.

Lue ja tulosta Elinvoimaa-koulutusesite. Vuoden 2023 koulutusajankohdat julkaistaan myöhemmin.

Tutustu Vuoden 2021 koulutuspalautteisiin ja innostu mukaan.


ELINVOIMAA-KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT

Hyvän mielen kulttuurikerho® -ohjaajakoulutus
ke 28. - pe 30.9.2022, Virrat Rajaniemi
Koulutuksessa käydään läpi Hyvän mielen kulttuurikerho® -käsikirjassa kuvattu monipuolinen toimintamalli, sisältö sekä erilaisia mielen hyvinvointia vahvistavia ja osallistavia toimintatapoja. Koulutuksesta saatujen tietojen avulla osallistujat pystyvät ohjaamaan ja viemään eteenpäin Hyvän mielen kulttuurikerhoja omissa yhteisöissään. Koulutus on tarkoitettu kaikille ikääntyville, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointia, uudistaa ja monipuolistaa nykyistä toimintaa, ja kutsua siihen mukaan myös uusia eläkkeensaajia. Lue lisää

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Elinvoimaa-verkkokoulutus
ma 3. ja ke 5.10.2022, Teams-sovellus
Elinvoimaa-koulutus on peruskoulutus, jossa saa tietoa, ideoita ja keinoja oman sekä läheisten mielen hyvinvoinnin sekä osallisuuden vahvistamiseen. Koulutus sopii ikääntyville, jotka ovat kiinnostuneita vahvistamaan mielen hyvinvoinnista käytävää keskustelua ikääntyvien parissa, esim. keskusteluryhmissä, omassa arjessa sekä yhteisessä toiminnassa.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Paas poiketen -koulutus vapaaehtoistoimintaan III
ma 10. – ke 12.10.2022, Virrat Rajaniemi
Paas poiketen -koulutuksen tavoitteena on vahvistaa eri alueilla toteutettavaa ikääntyneiden yksinäisyyttä lievittävää vapaaehtoistoimintaa. Koulutus vahvistaa yhdistysten vapaaehtoistoimintaa ja kuntien välistä yhteistyötä. Koulutuksesta saadun tiedon avulla eläkkeensaajat pystyvät käynnistämään oman, helpon ja ikääntyvien hyvinvointia tukevan Paas poiketen –vierailutoiminnan. Toimintaa tukemaan kehitetään myös reaaliajassa käytettävää verkkosivua. Koulutus on tarkoitettu kaikille ikääntyville.

Tutustu koulutuksen ohjelmaan
Ilmoittaudu koulutukseen


Paas poiketen kulttuuriin -verkkokoulutus videotallenne
Toteutimme Paas poiketen kulttuuriin -koulutuksen verkossa ja tallensimme sen. Voit perehtyä sen sisältöön, milloin sinulle sopii. Video tuo esiin erilaisia kulttuurin kokemisen mahdollisuuksia ja mielen hyvinvointia vahvistavia kohteita netissä. Ne auttavat sinua ideoimaan ja rikastuttamaan omaa, läheisten sekä ystävien arkea esimerkiksi poikkeusoloissa ja muulloinkin.
Tutustu Paas poiketen kulttuuriin -koulutuksen videoon (32 min.)


Koulutuspaikka: Elinvoimaa-koulutukset järjestetään Rajaniemen Lomakeskuksessa, Virroilla tai Käpylän työväentalossa Helsingissä.
Koulutukset alkavat Virroilla ensimmäisenä päivänä klo 13:30 ja päättyvät kolmantena päivänä klo 12:00.
Hinta: Koulutukset ovat maksuttomia sisältäen koulutuksen, materiaalin, majoituksen, ateriat ja matkat.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen päättyy 3 viikkoa ennen koulutusta, ellei ryhmä ole täyttynyt aikaisemmin.